Line up: voor 2022 presenteren we de volgende keuken brigades:

Bijna 2 weken lang genieten op Asperges aan het veld met meerdere top chefs uit de regio.
Inmiddels is de line-up van 2022 bekend met chefs van  vooraanstaande horecabedrijven. Iedere dag neemt een andere top chef plaats in de keuken van Asperges aan het veld om 4 gerechten te bereiden, waarin elke gangen asperges bevat. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een tafel reserveren.

21-22-23 en 26 mei (hemelvaart familiedag) 27-28-29 30-31 mei- 1 juni

Ryan Bahadoer

Ryan Bahadoer host op Asperges aan het Veld, bij de Raaijmakers hoeve

Op de vertrouwde locatie, aan de aspergevelden van de Raaijmakers hoeve verrijst van 21 meit/m 6 juni weer het pop up restaurant, Asperges aan het veld. Tijdens Asperges aan het Veld zal Ryan de host zijn voor het event. Hij nodigt gedurende 17 dagen leuke chefs uit die vernieuwend zijn of een positieve bijdrage leveren aan de culinaire wereld. Dit jaar dus niet alleen klassieke middagen en avonden, maar ook verschillende concepten.

Over Ryan:

Het koksvak staat duidelijk op het lijf van Ryan Bahadoer (37) geschreven. Deze chef schudt de allerheerlijkste gerechten en producten uit z’n mouw,

Jarenlang heeft Ryan in gerenommeerde keukens zijn kookskills en kennis verbreed. Onder andere in bij Ciel Bleu en de Librije. En met een Franse opleiding, een opleiding in Fooddesign en Innovatie, zijn
Hindoestaans-Surinaamse achtergrond, ervaringen in Hong-Kong, Turkije en de Griekse keuken maakt Ryan de beste gerechten uit alle hoeken van dewereld.
‘Niet alleen als je bij een sterrenrestaurants werkt kun beter worden, hij heeft op zoveel verschillende plekken gewerkt, van pannenkoekenzaak, bistro tot bar en overal kun je leren. Als je er maar voor open staat.’Ryan Foodshop.

Anderhalf jaar geleden begint Ryan samen met zijn vrouw Marjon aan een nieuw avontuur. Geen klassiek restaurant maar een Foodshop,
toegankelijker, zonder teveel poespas. Met smaakvolle gerechten en
producten. Een KwaliTake Away & Foodshop. Ryan wil graag een kwalitatieve multi-culturele eetcultuur stimuleren. Of je nu uit eten gaat of thuis blijft.

“Eten is bij elkaar komen en tijd spenderen. Het is genieten, vieren, en delen.”

Vrijdag 3 juni Lady’s lunch

Shiran Mieras

Shiran begon zijn carrière in de topkeukens van Luc Bellings ** en Yves Mattagne ** waarna hij sous chef werd van Sergio Herman *** en uitvoerende chef van de Upperroom van The Jane in Antwerpen alwaar Nick Bril ** functioneert als chef de cuisine. In de zomer van 2021 opent Shiran zijn eigen delicatessenzaak in Eindhoven, aan de Stratumsedijk 23

‘s middags serveren we de Lady’s lunch waarbij we de dames ontvangen met een lekkere Cava cocktail, de drie gangen lunch en kopje koffie/thee na € 39,50

‘s avonds het 4 gangen menu a € 58,50

Donderdag 2 juni:

By Albrecht, plantbased foodspecialist

Manfred
Ik heb één droom:
Horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een plantaardige lifestyle”. Een chef met een passie voor groenten.

Met ruim 20 jaar ervaring op alle niveau’s van de horeca gewerkt te hebben heb ik mij tot een all round chef ontwikkeld.

Ik heb in 2016 samen met mijn vrouw een restaurant geopend met de naam Bij Albrecht met de missie:

‘horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een plantaardige lifestyle’ waarin ik mij gespecialiseerd heb in de plantaardige keuken op hoog niveau. De smaakvolle keuken werd erkend door gerenomeerde organisaties als Gault&Millau en de Heerlijk Top 500 beste Restaurants van Nederland. Het gastenbestand van Restaurant Bij Albrecht bestond voor een groot deel uit mensen die vlees en vis eten, maar die gewoon eens een keer iets anders willen en kiezen voor een bewuster voedingspatroon. We hebben gemerkt dat dit een enorm groeiende groep is in ons restaurant.

Tijd voor de volgende stap.

Ik zeg weleens, dat ik graag de wereld zou willen redden en de natuur weer in balans wil brengen, dit kan ik natuurlijk niet alleen, het lijkt mij het allermooiste om met zo veel mogelijk mensen deze uitdaging aan te gaan om in ieder geval iets bewuster om te gaan met onze voeding.

za 4 juni

David da Costa. Restaurant da Costa, Antwerpen

Restaurant da Costa is genoemd naar zijn chef en eigenaar: David da Costa. Deze Nederlander met Indonesische roots begon op achttienjarige leeftijd noodgedwongen te koken. Na zijn hele leven bij zijn grootouders te hebben gewoond, kwam David er plots alleen voor te staan. Om zichzelf te onderhouden, moest hij creatief zijn. Aangezien hij met zijn kickbokscarrière niet genoeg verdiende en je in de horeca altijd ‘personeelseten’ krijgt, ging David aan de slag als keukenhulp.
Zo ontdekte hij gaandeweg zijn passie. Op zijn tweeëntwintigste zette hij zijn ingenieursstudies stop en investeerde hij al zijn spaargeld in een koksopleiding aan Spermalie in Brugge. Gedreven door een honger naar méér, ging David aan de slag bij De Lindehof** (Nuenen), Pure-C**(Cadzand) en VANE (Eindhoven). In 2019 was het tijd voor de volgende stap, zijn eigen signatuur zetten in Antwerpen.

In restaurant da Costa zijn er geen regels en al zeker geen hokjes. Kom langs om deze keukenrebel zelf te leren kennen.

5 en 6 juni, Pinksterweekend

Djailany van de Laarschot, Restaurant Nastrium

Na 18 jaar in verschillende andere keukens gewerkt te hebben is zijn d droom werkelijkheid geworden! Zijn eigen restaurant waar hij zijn eigen stijl kan delen met zijn gasten.

De naam NASTRIUM is afgeleid van het Engelse ‘nasturtium’ wat een oost-indische kers is en welke hij graag gebruikt in zijn gerechten.

Zijn kooktechniek heeft als basis de Franse keuken, maar u zal veelvuldig  in de gerechten zijn  Indische achtergrond terug vinden. Koken is zijn passie!

Ga de uitdaging aan……. BOCA GRANDE di 24 en wo 25 mei

Buenas Dias! Wij zijn Boca Grande.

Een sfeervol restaurant waar in de keuken jarenlange ervaring en jong talent vol passie rond loopt, met de gedachte de service in een nieuw jasje te steken. Culinair overheerlijke hapjes, die de tong strelen. Hedendaagse kwaliteit met de service van vroeger!

Mexican Dream

“The beginning of”

Tim van der Linden,” na jaren voor restaurants te hebben gewerkt mijn eigen droom te realiseren”.

Boca Grande werd geboren, dé “Grauwte smoel” van Helmond en omstreken waar vers smakelijk eten en gastvrijheid voorop staan! De gedachte is en zal altijd blijven dat wij de mensen weer waar voor hun geld willen geven…

Waar andere horecazaken door de jaren heen steken hebben laten vallen, daar zijn wij bereid dat stapje extra altijd te zullen blijven doen. Het begon met geloven, geloven in de service van vroeger, in een nieuw en modern jasje terug brengen met de service als vanouds.

Wij begrijpen dat sommige moment kostbaar zijn en begrijpen als geen ander dat u het liefste geen zorgen heeft, Uw feestje staat bij ons altijd voorop!

“Boca Grande for the greatest moments in life!”